De Zuilen van Hercules, Twin Towers, Origine van het dollarteken $, en 11…

De Zuilen van Hercules, Twin Towers, Origine van het dollarteken $, en 11…

Strait_of_Gibraltar_perspective

De Straat van Gibraltar gezien vanaf de Oceaan. Duidelijk zijn de rots van Gibraltar links op de achtergrond en de Monte Hacho rechts, genoemd “De Zuilen van Hercules”.

270px-De_Zuilen_van_Hercules_Gibraltar_en_Ceuta

 De Zuilen van Hercules, met de rots van Gibraltar op de voorgrond en Ceuta aan de overkant

De Zuilen van Hercules zijn al duizenden jaren de naam van de bergen aan weerszijden aan de oostzijde van de Straat van Gibraltar, dus de Monte Hacho (bij Ceuta) in Afrika en de Rots van Gibraltar in Europa. De Zuilen van Hercules zijn sinds de oudheid het symbool geweest van de verbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Volgens Plato lag Atlantis voorbij de Zuilen van Hercules, en dus in de Atlantische Oceaan.

Naamgeving

De Zuilen danken hun naam aan de mythologische oorsprong van de Straat van Gibraltar. Hier zou Herakles op zijn tocht om de runderen van Geryones te halen, het tiende van de twaalf werken van Hercules, de zuilen hebben opgericht. Herakles (in het Latijn Hercules) zou op een van zijn tochten het Atlasgebergte, dat toen nog vanuit Noord-Afrika door zou hebben gelopen tot het zuiden van het Iberisch Schiereiland, in tweeën gereten hebben, zodat er een doorgang kwam tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

De beide oevers van de Straat van Gibraltar werden, voor de Grieken, al door de Feniciërs aangeduid als de Zuilen van Melqart.

Dit is altijd een van de eerste handelsroutes geweest, en de Feniciërs (of Phoeniciërs) dreven handel tussen de zuilen. De kennis van de Phoeniciërs, die uiteindelijk de hele Middellandse kust bereikten, verspreidde zich daarmee naar het westen. Heden is de invloed van de Phoeniciërs nog duidelijk herkenbaar, ze brachten de taal, handelsgeest en hun symbolisme, wat gretig werd overgenomen.

Hieruit is later de  “wet van het water’ (Admiralty Law) ontstaan anders bekend als “Law of the Sea” helaas is ook dit concept gekaapt, door iedereen die hedendage leeft onder deze wet onder te brengen, de soevereiniteit van de mensen die onder de ‘Wet van het Land vallen”, is daarmee teniet gedaan en uw rechten zijn daarmee privileges geworden.  Van belang is in deze post duidelijk te maken dat hier feitelijk de commerciële oorsprong ligt, van geld en handel.

Symbolische betekenis

150px-Escudo_de_España.svg

 Het wapen van Spanje met de Zuilen aan weerszijden

In de oudheid was de Middellandse Zee goed bekend. Bij de Zuilen begon een onbekende wereldzee die slechts gedeeltelijk verkend was. Men voer natuurlijk wel langs de westkust van Europa en Afrika, maar niemand wist wat er verder in het westen lag. Dat verklaart de woorden “Non plus ultra” (niet verder) die, volgens de overlevering, op de Zuilen geschreven waren.

Na de ontdekking van Amerika symboliseerden de Zuilen de opening naar de nieuwe wereld. (NWO) De Spaanse kolonisaties daar werden dermate belangrijk voor het land dat de Zuilen in de heraldiek op zijn genomen. De eerste om de Zuilen in zijn wapen te voeren is Karel I van Spanje (bij ons beter bekend als keizer Karel V). Sinds hem zijn ze ook in het nationale wapen opgenomen, aan weerszijden van het wapenschild en gehuld in een banier, nu met de tekst “Plus Ultra” (verder) om aan te geven dat de Straat van Gibraltar de opening is naar de rest van de wereld, en dat de Spaanse lotsbestemming aan de andere kant daarvan ligt.

70px-Pillarshercules

Het monument “De Zuilen van Hercules”

 

De Zuilen van Hercules Symboliek:

De De zuilen van Hercules worden doorgaan gesymboliseerd door het nummer “11”, de letter “H”. Het originele dollar teken ($) (de Cifrão), en de symboliek de 2 torens vind je overal op de wereld zoals in de TWIN TOWERS… maar ook in de “Vrijmetselarij” de ‘Tempel van Solomon” en vele vele anderen… (ook hierover later meer)

vrijmetselaars-zuilen-217x300

In de Romeinse telling c.q. (Het Romeinse Alfabet), de letter “H” is daarin de 11e letter en is representatief  voor de “Twin Towers of the Columnas Plus Ultra” met in een “S” gevormde lint. In het moderne Engelse alfabet staat de letter “H” op de 8e positie, en staat symbool voor “oneindig” en “voor altijd” In de Baskische taal (Spanje) heeft het nummer “11”  ook de dubbele betekenis zowel “oneindig” en “voor altijd”…

567px-Columnas_Plus_Ultra-284x300“Twin Towers of the Columnas Plus Ultra”

thumbs_09-06-2016-10-48-0509-06-2016-10-48-0509-06-2016-10-47-3109-06-2016-10-47-1409-06-2016-10-46-5009-06-2016-10-46-3409-06-2016-10-46-04

De Zuilen van Hercules=Het DollarTeken $

Moderne historici zijn aanhangers van de theorie dat het dollar teken zijn herkomst heeft van de Spaanse dollar, welke ook “toevalliger wijze” de Zuilen van Hercules tonen, bewijs is er echter dat het dollarteken al bestond ver voor Koning Philip V en het Spaanse imperium. hoewel deze wel van origine zijn oorsprong had in regio van de Straat van Gibraltar, is het onmiskenbaar van origine van de “Columnas Plus Ultra”, die we kennen als De zuilen van Herakles.

Door het “S” vormige lint (zie foto) en de 2 punten ernaast (de zuilen) van boven bekeken, wordt uiteindelijk het dollarteken gevormd

De oorsprong van het Grieks-Romeinse dollar teken wordt verder bevestigd door het feit dat de Romeinse munt de “Sestertius” is beslagen met de letters “IIS” op 1 kant van de munt. Voegt men deze samen krijg je de “S met II” en later ‘morfte’ dit over in 1 S met slechts 1 letter I.

911-dollar-171x300

Hier op het plaatje wat meer esoterische uitleg over het dollarteken, en onder ziet je de 9/11 connectie al opduiken, 9 gedeelt door 11 is dan ook 0.81818181 zoals duidelijk mag zijn een oneindig nummer… (zie boven) Ik haal dit alvast aan omdat natuurlijk alles.. ook al zie je het nog niet .. aan elkaar verbonden is. De Vesica Pisces (Pussy Power) post van mijn hand vindt u onder deze link.  PussyPower & Heilige Geometrie

De Zuilen van Hercules=Geld

De Zuilen vind je terug in “11”  muntsoorten zoals (o.a., de Armenian dram, de Chinese

Renminbi, de Costa Rican colon, de Europese Unie Euro, de Indian rupee, de Japanse yen, de

Kazakhstani tenge, de Mongolian tögrög, de Nigerian naira, de North Korean won, en de Filippijnse

peso)enz… Door de jaren heen is het symbolisme wat ‘verwaterd’  maar de zuilen “II” zijn wel duidelijk terug te vinden in de muntsoorten.

Het dollarteken heden en de gevolgen ervan.

Het Grieks-Romeinse dollar teken is huidig het officiële symbool voor 40 landen, en unie’s, waarvan 24 hun eigen dollar hanteren. daarnaast zijn er nog zo’n 7 landen en gebieden welke een afgeleide van de dollar gebruiken. 9 landen gebruiken de Amerikaanse dollar huidig als betaalmiddel waaronder (o.a., East Timor, Ecuador, El Salvador, Marshall Islands, Federated States of Micronesia, Palau, Puerto Rico, en Zimbabwe).

Door de sterke US dollar op te dringen aan gebieden waar armoede heerst en landen welke structureel instabiel zijn (het Caribische gebied en Zuid Amerika, is een vicieuze armoedige cirkel ontstaan, waar de bevolking onder lijdt, en uitnodigt tot regelmatig financiële rampen, wapenhandel, drug smokkelarij, witwaspraktijken en sex en slavenhandel.

Deze soort van economische oorlogsvoering is met opzet zo ontworpen om bepaalde landen en gebieden, op hun knieën te dwingen, om het moraal laag te houden en de economische groei van deze landen te onderdrukken. Dit systeem zorgt ervoor dat ambitieuze landen enkel uit de problemen kunnen komen door deel te nemen in het systeem wat hun opgedrongen wordt, wat altijd ten koste gaat van de burgers die in zulk een kwaadwillend systeem leven…

Have a nice day…. BL@DE

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s