Orde van de Kousenband, Order of the Garter.

Een informatief plaatje.
16807435_1643740505930803_6211643282784854618_n
De Leeuw staat voor Engeland en de Eenhoorn voor Schotland.

reer
Mooie waaier van Queen Victoria 
Honi soit qui mal y pense (UK: [ɒnɪ ˌswɑː kiː mal iː ˈpɒ̃s] or US: [ˌoʊni ˌswɑ ki ˌmɑl i ˈpɑ̃s]) is an Anglo-Norman…

Die riem (belt) die alles bij elkaar houd… dat is de orde van de kousenband. Waar beatrix ook lid van was en Juliana enz. Deze uit Breda. https://kunstinbreda.files.wordpress.com/…/kma-gebouw-c…

Omschrijving: fronton met versiering. De puntjes op de ruggen van de 2 leeuwen in dit geval dat zijn 6 zeilen, voor een schip. 
Inscriptie: JE MAINTIENDRAI en HONI SOUT MAL Y PENSE
Locatie: gebouw C grachtzijdeHet verhaal:
Deze rijk versierde fronton bevindt zich boven de entree van de neveningang ter plaatste van de loopbrug aan het Kasteelplein. In het midden zien we het wapenschild Willem III van Oranje Nassau. De afbeelding is verder versierd met wat vreemd uit de ogen kijkende leeuwen, kanonskogels, kanonnen, wapens en trommels. Het standbeeld van Willem III 100 meter verder op het Kasteelplein toont hetzelfde wapenschild.
In het Verenigd Koninkrijk is een kostbaar uitgevoerde kousenband met het opschrift “Honi soit qui mal y pense” het onderscheidingsteken van een hoge ridderorde, de Orde van de Kousenband. Dit ereteken wordt ook tegenwoordig nog gedragen, want de heren dragen aan het Britse hof nog steeds ouderwetse kniebroeken met kousenbanden.
De oorsprong van de in het oud-Frans gestelde spreuk, die in het Nederlands vertaald “Schande aan hem die er kwaad van denkt” luidt, zou zijn terug te voeren naar een incident tijdens een bal in 1344. De kousenband van de Gravin van Salisbury (des konings schoondochter, Joan van Kent) zakte af en koning Eduard III was zo galant om deze weer om haar been te gespen. (In een andere versie zou Eduard de kousenband hoffelijk om zijn eigen been gedaan hebben, zeggende “Honi soit qui mal y pense”).
Tegen de hovelingen zou hij hebben gezegd dat hij “van deze kousenband het meest gerespecteerde symbool in de christenheid zou maken”. Daarop stelde hij een toernooigezelschap in dat uit twee maal twaalf Ridders bestond.
Het ornament is opgebouwd uit 7 panelen die geschilderd zijn. Destijds zijn er minstens 2 reserve panelen gemaakt. Omdat men er niet echt een bestemming voor had zijn deze reserve panelen later aangebracht in de gang van het kasteel en in het Koningin Wilhelmina Paviljoen.

Dus ja we vallen onder Engeland net als zovelen dat doen. Onder die Belt (Riem) op het eerste plaatje zie je de “Cup Of Life, Baphomet mag ook  😛  de hoorns zijn “horny” vruchtbaar dus. Dat deze onderneming vruchtbaar zal worden, is de vergelijking. Vroeger werden dingen bezegeld, dus dan was het duidelijk voor iedereen wie bij wie hoorde en de rangorde daarvan. Op het bovenste plaatje zien we dan ook meerdere “landen” die lid van deze club zijn middels een afgevaardigde. Maar er zijn er natuurlijk veel meer, maar deze uitleg gaat voor nu enkel over bovenstaande plaatje.
BathAbbeyCeiling_CoatOfArms_HoniSoitMotto
The motto appears in a royal coat of arms of the 17th century on the ceiling of Bath Abbey
Zoals we inmiddels weten staat een “wiebertje” of “ruitje” voor Wortel 2/Pussypower, dus dat gegenereerd in dit geval succes. De klavertjes 4 bevestigen dat nog eens.
De kroon staat voor de Crown Corporation
from the person and personal property of the monarch. The concept spread through English and later British…
Foras:From Proto-Indo-European *dʰwer- ‎(“door, gate”); compare foris, forum.
forās (not comparable) outside, outdoors…
blau band
Blue Band, als je voor pret bent 😛
saf
Orde van de kousenband/Order of the Carter.

Have a nice day… BL@DE

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s