The Matrix is Real 2014 (Ph.D. James Gates) e.a. (video’s)

De Matrix is echt roep ik al jaren, maar helaas ben ik geen wiskundige en kan het niet mathematisch bewijzen. God hier is PI ! nog een uitspraak die ik niet kan bewijzen. En dus door mijn medemens snel verworpen wordt.Gelukkig zijn er wel mensen in “de Matrix” die dat wel kunnen en ook nog eens zeer overtuigend, Professor James Gates en anderen komen aan het woord en leggen in beeld uit hoe uitgekiend dit universum in elkaar zit. Er zijn meerdere filmpjes in deze post….

Sylvester James (Jim) Gates, Jr. is a theoretical physicist who received BS (mathematics and physics) and Ph.D. degrees from Massachusetts Institute of Technology, the latter in 1977. His doctoral thesis was the first thesis at MIT to deal with supersymmetry. He is currently the John S. Toll Professor of Physics at the University of Maryland, College Park and serves on President Barack Obama’s Council of Advisors on Science and Technology.

Interview with Dr. S. James Gates, Jr.

Erik Verlinde: Gravity Doesn’t Exist

The theoretical physicist believes that gravity is an emergent phenomenon, not the elemental “force” that Newton and Einstein theorized it to be. He thinks it is the result of patterns of complex, microscopic phenomena.

Noot:

Emergentie is de ontwikkeling van complexe georganiseerde systemen, die bepaalde eigenschappen vertonen die niet zichtbaar zijn door een reductie van hun delen. Een emergente eigenschap is een eigenschap die optreedt of wordt waargenomen wanneer men van niveau verandert, bijvoorbeeld van atomair niveau naar menselijk visueel niveau. Aan de hand van het gedrag van één mier kan men bijvoorbeeld niet afleiden hoe een mierenkolonie georganiseerd is.

Een voorbeeld van emergentie is kleur: individuele atomen hebben geen kleur, maar wanneer een (groot) aantal atomen op een bepaalde wijze gerangschikt zijn, dan zijn ze in staat om licht van bepaalde golflengtes teabsorberen of te emitteren, waardoor een kleur zichtbaar wordt. Kleur is in dit geval een emergente eigenschap.

Leven (in biologische zin) wordt soms ook een emergente eigenschap genoemd: Een cel bestaat uit vele biomoleculen. De individuele biomoleculen leven niet, maar de complexe interacties tussen al die biomoleculen zorgen ervoor dat de cel zich in leven kan houden. Het geheel (leven) is dus meer dan de som der delen (biomoleculen).

De geest (in de wijsbegeerte) wordt soms ook een emergente eigenschap genoemd. Deze geest komt voort uit fysische processen, maar kan niet worden gereduceerd tot deze fysische processen. De emergerende kwaliteit heeft een eigen aard maar kan niet bestaan zonder de onderliggende materiële elementen.

Emergentie vindt ook plaats in cellulaire automaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s